2018. nov 13.

Süni mézes keksz egy csipet lelkiismeret furdalással

írta: blanketta
Süni mézes keksz egy csipet lelkiismeret furdalással

Rég nem írtam, rettenetesen sok a munkám mostanság és tegnap életem talán egyik legrosszabb napja volt. A műhelyben nem úgy mentek a dolgok ahogy szerettem volna és veszekedések hadán keresztül kellett dolgozom, minek köszönhetően lemaradtam egy óvodai programról, melyen ott kellett volna lennem és Márton nap alkalmával lámpást készítenem a kisfiammal, későn értem oda...

Miért van az, hogy ha hibázol akkor rögtön lesz valaki aki felhívja rá a figyelmed és még jobban kelti a lelkiismeret furdalást benned, hogy azután a sírástól eltorzultan keresd a gyereked az udvaron. Miért érzik egyesek kötelességüknek, hogy felhívják a figyelmed arra amit magadtól is tudsz, hogy a gyerek a legfontosabb, és ha nem úgy reagálsz először ahogy elvárnák akkor még a kést is megforgatják benned, hogy mindenkinek ott volt a szülője csak a te gyereked árválkodott....Nem vagyok trehány szülő, így alakult, de okozott nekem egy nap kellemetlenséget és egy jó nagy adag lelkiismeret furdalást. Ez a lelkiismeret furdalás szülte meg ezt a receptet, melyet a kisfiammal együtt készítettünk el és remekül szórakoztunk, így bepótolva az elmaradt foglalkozást. A lelkiismeret furdalás elmúlik, de az élmény és az édes íz megmarad.

img_20181112_224957.jpg

  • 35 dkg finomliszt
  • 10 dkg méz
  • 10 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna vagy sütőpor
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 kávéskanál szegfűszeg
  • 1 késhegynyi gyömbér

A szoba hőmérsékletű összetevőket jó alaposan összegyúrjuk és összekenjük egymást tésztával vagy kergetjük a lakásban a tésztaevő gyermeket, ez persze opcionális:) Kis ovális golyóféléket gyúrunk és kilapítjuk, ez igazán tuti, mert tenyérrel lehet rácsapni és nagy kacagások közepette:)Kisütjük 180 fokon kb 10 percig ha kihűlt felvert cukros tojáshabba vagy csokoládéba forgatjuk a 2/3 át és a tojásosokat zseb sárkánnyal megégetjük( ezt csak a felnőttek) a csokoládésokat meg kókuszreszelékbe forgatjuk. Csokival rajzolunk szemecskéket és aszalt áfonyából orrocskát.

20181112_225455.jpg

Ezt igazán együtt alkottuk és nagyon nagyon finom lett. Lelkiismeretfurdalás elmúlt, süti maradt és sok sok szép emlék.

Te se hagyd, hogy mások keltsék benned a negatív érzéseket, mindenki hibázik, de a legtöbb hibát rendbe lehet hozni egy kis együtt töltött idővel.

 

Szólj hozzá

Desszertek Falatok