2018. nov 14.

Keksz sütőtökkrémmel, rebarbarával és zsályával

írta: blanketta
Keksz sütőtökkrémmel, rebarbarával és zsályával

Zsálya, zsálya, zsálya, ez a z ügyeletes kedvencem. Imádom a friss, jellegzetes illatát és az aromás enyhén kesernyés ízével nagyon feldobja az ételeket. Most egy édességgel hoztam össze, egy keksszel.

Egy alapkekszet készítettünk:

20 dkg liszt

10 dkg vaj

5 dkg cukor

1 tojás

pár csepp citromlé.

A tojást feltörjük és eldolgozzuk a szoba hőmérsékletű hozzávalókkal és kicsit pihentetjük, addig feltöröljük a tojást a padlóról amit a gyermek melléütött:)

A sütőtököt megsütjük kikaparjuk a belsejét és fölverünk 2 dl tejszínt jó keményre majd beleforgatjuk a sütőtök pürét fahéjjal, szerecsendióval fűszerezzük és egy csipet friss zsályával.

Fél centisre nyújtjuk a tésztát és köröket szaggatunk, 180 fokon kisütjük:)

Amikor kivettem a sütőből alig tudtam lebeszélni a gyermeket a forró sütievésről. De neki volt egy jó ötlete, tegyünk rá a sütőtök pürén kívül még hideg lekvárt az majd lehűti. Ez remek ötletnek bizonyult, mert ízben nagyon jól harmonizál a rebarbara savassága, a zsálya frissességével és a sütőtök édes fűszeres ízével.Tálaláskor friss zsályával megszórjuk.

 

 

img_20181106_230939_153.jpg

Szólj hozzá