Húsvéti csokoládétojások házilag
A legeslegjobb húsvéti meglepetés az ha mi magunk készítjük a nyalánkságot. Így megválogathatjuk a legfinomabb és igazán különleges alapanyagokat. Készíthetjük különféle csokoládékból, mi ét és ruby csokoládét használunk.
Sokáig törtem a fejem, hogy könnyen hozzáférhető formából hogyan tudnék egy otthon elkészíthető csokoládétojást készíteni, mire elém került egy egyszerű policarbonátos műanyag szétszedhető tojás.A legtöbb hobby boltban lehet vásárolni) Íme:
Már csak a jó minőségű csokoládé, némi lüszterpor, hőmérő, spatula, keverőtálak és elkezdődhet az alkotás.
Első lépésként alaposan tisztítsuk meg a formákat majd olvasztott fehér csokoládét vagy lüsterport használva fessünk mintákat, formákat, pöttyöket vagy bármit a tojásforma belsejére.
Amikor ez kész tegyük félre és temperáljuk a csokoládét a következőképpen:
1, melegítsük föl 45 fokra majd a kétharmadát öntsük ki márványlapra és folyamatos mozgatás mellett hűtsük ki 28 fokra majd a maradék egyharmaddal összekeverve elérjük a 31 fokot ami a csokoládé munka hőmérséklete.
2, Ha az első túl bonyolultnak tűnik vagy nincs márványlapunk akkor oltásos módszert is alkalmazhatunk a csokoládé 2/3-t fölmelegítjük 45 fokra és a maradék 1/3-t apróra törjük és amikor már levettük a vízfürdőről hozzákeverjük a folyékony csokihoz a darabkákat és így megkapjuk a 31 fokot.
Már dolgozhatunk is a csokival. A megfestett formákat 1/3 ig föltöltjük csokoládéval majd összepattintjuk a két felet.
A tojásokat forgatjuk, úgy, hogy az összes csokoládé elterüljön és ha megvan akkor hűtőbe tesszük kb 1-2 órára.
Amikor látjuk, hogy elválik a formától akkor óvatosan leszedjük a formát a csokoládéról és máris készen van:)
Színes fóliába is csomagolhatjuk, de egy tálba téve az asztal dísze is lehet:)