Jéghideg-tűzforró tök és hal párosítás
Néha nem kell túlbonyolítani a fogásokat, csak főzz egyszerűen.
Szeretem amikor a hideg és a meleg találkozik egy-egy ételben egymással. Hát itt is ez történik.
Ami kell a főzelékhez:
Friss kapor
youghurt egy pohár
egy nagyobb friss tök vagy gyalult tök kb fél kiló
só, bors és egy csipet foghagyma
alaplé kb 1,5- 2 dl
A tököt legyaluljuk sóval föltesszük főni egy kis alaplében. Ne főzzük túl éppen csak 5-10 percig. Hozzáadjuk a többi fűszert és a friss, apróra vágott kaprot. Majd hozzákeverjük fokozatosan a youghurtot, ha krémesebben szeretjük, akkor botmixerrel pürésíthetjük. Lehűtjük és tálaljuk a halas rétessel, ami a következőképpen készül el.
Kell hozzá egy általunk kedvelt hal filéje. Én pisztrángot választottam, megpirítottam foghagymával, citromkarikával majd összenyomkodtam villával és réteslapba töltöttem, föltekertem, vajjal megkentem a tetejét, mandulával megszórtam és 15 perc alatt kisütöttem és forrón tettem a hideg főzelékre. Tejföllel lehet díszíteni:)
Jó étvágyat:)