Illatos ibolyaszörp
Egyre inkább teret hódítanak az ehető virágok, itt is ott is felbukkan egy egy remek recept. Az ibolya nem csak trendi de nagyon finom is és a tavasz illatát tudjuk bezárni egy kis üvegcsébe.
Szedjünk egy jó nagy adag ibolyát, de figyeljünk rá, hogy tiszta lehetőleg vegyszermentes helyről szedjük.Én a nagyim kertjéből szoktam, ahol ilyenkor egy csodás lila szőnyeg alakul ki a kertben. Miközben szedem a virágfejeket(mert a szára nem kell) elbeszélgetünk a régmúlt dolgairól és élvezzük a napot.Imádom ezeket az időket.
Óvatosan megtisztítom a fejeket és forró de nem lobogó vízbe teszem, ettől egészen haragoszöld lesz, de ne aggódjunk, mert 20-25 perc ásztatás után csöppentünk bele egy kis citromlevet és gyönyörű lilára vált a főzetünk színe.
Leszűrjük és fele mennyiségű cukorral szirupot főzünk(helyettesíthetjük más édesítővel is csak akkor nem lesz szirupos az állaga).
És máris készen van. Használhatjuk finom limonádékhoz, fagylaltokhoz és bármihez:) Isteni finom.