Színes nemzetiszín tésztamasnik
Nem tudom, hogy mondtam e már, hogy imádom a tésztát, de nagyon. Amit a tésztánál is jobban szeretek az az elkészítése. Nagyon egyszerű és össze sem hasonlítható a bolti tészta ízével.
Lássunk is hozzá. Vegyünk 100 gramm 00-ás lisztet és 1 tojást, valamint egy csipet sót és egy kanál olívaolajat.
De ahhoz, hogy szép színes legyen kellenek ételszínek, de nem az üvegbe zárt természetellenes cseppentős méreg. Válasszunk színt a természetből. A zöld itt spenótpor, a piros meg céklapor. Ilyen porokat a gourme vagy a natúr boltokban könnyen beszerezhetünk.
A tojásokat fölütjük és elkeverjük benne a porokat addig amíg szépen elkeverednek majd jöhet a liszt a só és az olaj. Addig gyúrjuk amíg egy szépen nyújtható selymes tésztát nem kapunk.
Ideje előszednünk a tésztagépünket majd a legnagyobb fokozaton kezdve áttekerjük, átnyújtjuk a vékony fokozatig.
Ezt minden színnel megismételjük majd vékony csíkokra vágjuk a zöldet és a pirosat is, majd ráhelyezzük a csíkokat a fehér nyújtott tésztára, majd a legalacsonyabb fokozaton átnyújtjuk. Kis téglalapokat vágunk belőle és középen összecsípjük masni formájúra.
Hát nem cuki?! Ahhoz, hogy megtartsa a színét főzés előtt szárítsuk ki.
Jó étvágyat.