2019. aug 21.

Színes nemzetiszín tésztamasnik

írta: blanketta
Színes nemzetiszín tésztamasnik

Nem tudom, hogy mondtam e már, hogy imádom a tésztát, de nagyon. Amit a tésztánál is jobban szeretek az az elkészítése. Nagyon egyszerű és össze sem hasonlítható a bolti tészta ízével.

szinesteszta.jpg

Lássunk is hozzá. Vegyünk 100 gramm 00-ás lisztet és 1 tojást, valamint egy csipet sót és egy kanál olívaolajat.

De ahhoz, hogy szép színes legyen kellenek ételszínek, de nem az üvegbe zárt természetellenes cseppentős méreg. Válasszunk színt a természetből. A zöld itt spenótpor, a piros meg céklapor. Ilyen porokat a gourme vagy a natúr boltokban könnyen beszerezhetünk. 

A tojásokat fölütjük és elkeverjük benne a porokat addig amíg szépen elkeverednek majd jöhet a liszt a só és az olaj. Addig gyúrjuk amíg egy szépen nyújtható selymes tésztát nem kapunk. 

Ideje előszednünk a tésztagépünket  majd a legnagyobb fokozaton kezdve áttekerjük, átnyújtjuk a vékony fokozatig.

dsc_7612.jpg

 Ezt minden színnel megismételjük majd vékony csíkokra vágjuk a zöldet és a pirosat is, majd ráhelyezzük a csíkokat a fehér nyújtott tésztára, majd a legalacsonyabb fokozaton átnyújtjuk. Kis téglalapokat vágunk belőle és középen összecsípjük masni formájúra.

Hát nem cuki?! Ahhoz, hogy megtartsa a színét főzés előtt szárítsuk ki.

Jó étvágyat.

Szólj hozzá

Kreatív Főételek