Rózsafánk a nosztalgia jegyében
Hideg és esős napokon olyan jó bekuckózni és valami olyat enni ami régen ott lapul az emlékezetünkben. A sok modern egészségesen tudatos falat között meg kell keresnünk néha az émelygősen édes emléket. Azt az emléket amikor a nagymamánk mellett ülve ittuk a kamillateát és a harasztot ettük vagy mai nevén rózsafánkot.
Íme a recept:
35 dkg finomliszt
4 evőkanál tejföl
2 tojás
1 tojássárgája
1 kk só
fél zacskó sütőpor
Az összetevőket alaposan összegyúrjuk és fóliába csomagolva körülbelül 20 percig pihentetjük, majd kinyújtjuk kb fél centi vastagságúra és három különféle méretű kőrt szaggatunk belőle. A köröket négy oldalukon bevágjuk, majd a köröket összeillesztjük és összeragasztjuk a közepén, a következőképen.
Forró olajban kisütjük a fánkokat porcukorral és lekvárral vagy friss eperrel tálaljuk.
Jó étvágyat.