2019. máj 06.

Rózsafánk a nosztalgia jegyében

írta: blanketta
Rózsafánk a nosztalgia jegyében

Hideg és esős napokon olyan jó bekuckózni és valami olyat enni ami régen ott lapul az emlékezetünkben. A sok modern egészségesen tudatos falat között meg kell keresnünk néha az émelygősen édes emléket. Azt az emléket amikor a nagymamánk mellett ülve ittuk a kamillateát és a harasztot ettük vagy mai nevén rózsafánkot.

58570492_2150954078291337_1834187993032687616_n.jpg

Íme a recept:

35 dkg finomliszt

4 evőkanál tejföl

2 tojás

1 tojássárgája

1 kk só

fél zacskó sütőpor

Az összetevőket alaposan összegyúrjuk és fóliába csomagolva körülbelül 20 percig pihentetjük, majd kinyújtjuk kb fél centi vastagságúra és három különféle méretű kőrt szaggatunk belőle. A köröket négy oldalukon bevágjuk, majd a köröket összeillesztjük és összeragasztjuk a közepén, a következőképen.

img_20190425_152234.jpg

Forró olajban kisütjük a fánkokat porcukorral és lekvárral vagy friss eperrel tálaljuk.

Jó étvágyat.

img_20190425_154110.jpg

 

 

 

Szólj hozzá

Desszertek