2019. júl 28.

Steiner Kristóf fözőworkshopon járt nálunk

írta: blanketta
Steiner Kristóf fözőworkshopon járt nálunk

Fantasztikus hangulatú estén nálunk főztek Kristófék:)

steeee.jpg

Az asztalon friss édesburgonya, citrom, paradicsom, répa és karfiol is helyet kap a sok sok fűszernövény mellett. Alapkellékként különböző olajok és magvak várakoznak a felhasználásra.

A különleges gonddal és szeretettel berendezett főzőstúdió pink pultja  mindenki ajkára mosolyt csal és a hely pozitív energiái a félénkeket is cselekvésre késztetik. Szinte azonnal el is kezdődik a zöldségek szorgos pucolása, de csak a répát és a karalábét tisztítjuk, amiből egy remek carpacciot készítünk. Olívás, citromos, fűszeres marináddal és pirított napraforgómaggal ízesítjük. Nemesen egyszerű, de az ízek tökéletes harmóniában állnak össze.

 steinerkristoffoto.jpg

 Remek kiegészítője az édesburgonyának, amit nem pucolunk meg  “Hiszen túl rövid az élet arra, hogy mindent meg pucoljunk” vallja Kristóf és máris keveri a paradicsomos szószt mellyel majd együtt sütjük a negyedekre vágott burgonyát. A szószba kerül szicíliai  aszalt paradicsom, paradicsompüré, amely remekül megadja a savasságát ennek a fogásnak. A szeleteket bekenjük vele majd olivával meglocsoljuk és 20-30 perc alatt magas hőfokon puhára sütjük.

Készítünk még egy különleges babpürét, melyet pirított hagymával és szezámmaggal teszünk izgalmassá, valamint készül egy karfiolbol és kesudióból alkotott vegán sajt, mely tökéletes harmóniát alkot mind színben mind pedig ízben a tányéron. 

Egy étel akkor jó, mondja Kristóf, ha szerepel mind a négy alapíz benne: sós, édes, savanyú és keserű. A tányéron itt minden van.Az édesburgonya ropogós textúrája lágyítja az ételt, a savanykásabb bab salsa  remekül kiegészíti a kesernyés karfiol sajtot és a friss zöldségcarpachio megadja a roppanósságot. A fogás ciprusi fekete sóval megbolondítva alkot teljes egészet.

Nézd meg a videónkat és jelentkezz a következő eseményre emailban: info@ursamaior.hu vagy jelezd itt a facebookon:)

 

www.ursamaior.hu

Szólj hozzá

workshopok