Steiner Kristóf fözőworkshopon járt nálunk
Fantasztikus hangulatú estén nálunk főztek Kristófék:)
Az asztalon friss édesburgonya, citrom, paradicsom, répa és karfiol is helyet kap a sok sok fűszernövény mellett. Alapkellékként különböző olajok és magvak várakoznak a felhasználásra.
A különleges gonddal és szeretettel berendezett főzőstúdió pink pultja mindenki ajkára mosolyt csal és a hely pozitív energiái a félénkeket is cselekvésre késztetik. Szinte azonnal el is kezdődik a zöldségek szorgos pucolása, de csak a répát és a karalábét tisztítjuk, amiből egy remek carpacciot készítünk. Olívás, citromos, fűszeres marináddal és pirított napraforgómaggal ízesítjük. Nemesen egyszerű, de az ízek tökéletes harmóniában állnak össze.
Remek kiegészítője az édesburgonyának, amit nem pucolunk meg “Hiszen túl rövid az élet arra, hogy mindent meg pucoljunk” vallja Kristóf és máris keveri a paradicsomos szószt mellyel majd együtt sütjük a negyedekre vágott burgonyát. A szószba kerül szicíliai aszalt paradicsom, paradicsompüré, amely remekül megadja a savasságát ennek a fogásnak. A szeleteket bekenjük vele majd olivával meglocsoljuk és 20-30 perc alatt magas hőfokon puhára sütjük.
Készítünk még egy különleges babpürét, melyet pirított hagymával és szezámmaggal teszünk izgalmassá, valamint készül egy karfiolbol és kesudióból alkotott vegán sajt, mely tökéletes harmóniát alkot mind színben mind pedig ízben a tányéron.
Egy étel akkor jó, mondja Kristóf, ha szerepel mind a négy alapíz benne: sós, édes, savanyú és keserű. A tányéron itt minden van.Az édesburgonya ropogós textúrája lágyítja az ételt, a savanykásabb bab salsa remekül kiegészíti a kesernyés karfiol sajtot és a friss zöldségcarpachio megadja a roppanósságot. A fogás ciprusi fekete sóval megbolondítva alkot teljes egészet.
Nézd meg a videónkat és jelentkezz a következő eseményre emailban: info@ursamaior.hu vagy jelezd itt a facebookon:)
www.ursamaior.hu