2019. jún 04.

Bajuszkifli, egy igazi klasszikus

írta: blanketta
Bajuszkifli, egy igazi klasszikus

Egy igazán finom egyszerű és klasszikus kiflirecept az én kedves nővéremnek aki jelenleg olyan országban él ahol nem nagyon lehet kapni ezt a klasszikus pékterméket. Nevét az alakjáról kapta, gondolom kitaláltátok, hogy egy kedves kisfiú adta neki ezt a vicces elnevezést, méghozzá az egyik unokaöcsém. Nah nézzük is, hogy hogyan készítsük el:)

img_20180416_175133.jpg

Hozzávalók:

- fél kiló liszt

- 4 dl tej

- fél csomag élesztő (lehetőleg friss 25 gramm)

- egy evőkanál vaj

- egy fél evőkanál cukor

- só

img_20180416_180544_2.jpg

Első körben az élesztőt összekeverjük a meglangyosított tejjel és a kanál cukorral, várunk kb. 10 percet míg magától felfut és hozzáadjuk a többi hozzávalót. Alaposan összedagasztjuk, homogénre gyúrjuk majd kelni hagyjuk 30 percig, lehetőleg meleg helyen.

Egy nagy kerek lapot nyújtunk a tésztából és nyolc cikkelyre osztjuk (majdnem háromszögekre) Vajjal megkenjük és föltekerjük, majd patkó alakúra formázzuk. Így formázva 15 percig pihentetjük.

img_20180416_175058.jpg

A pihenőidő letelte után az előmelegített sütőbe tesszük 180 fokon sütjük, úgy, hogy a sütő aljba teszünk egy hőálló tálka vizet. Így gőz lesz a sütőben és jobban följön a tészta. Körülbelül 20 percig sütjük aranybarnára.

Kihűlés után fogyasztjuk. Jó étvágyat:)

 

 

Szólj hozzá

Falatok