Bajuszkifli, egy igazi klasszikus
Egy igazán finom egyszerű és klasszikus kiflirecept az én kedves nővéremnek aki jelenleg olyan országban él ahol nem nagyon lehet kapni ezt a klasszikus pékterméket. Nevét az alakjáról kapta, gondolom kitaláltátok, hogy egy kedves kisfiú adta neki ezt a vicces elnevezést, méghozzá az egyik unokaöcsém. Nah nézzük is, hogy hogyan készítsük el:)
Hozzávalók:
- fél kiló liszt
- 4 dl tej
- fél csomag élesztő (lehetőleg friss 25 gramm)
- egy evőkanál vaj
- egy fél evőkanál cukor
- só
Első körben az élesztőt összekeverjük a meglangyosított tejjel és a kanál cukorral, várunk kb. 10 percet míg magától felfut és hozzáadjuk a többi hozzávalót. Alaposan összedagasztjuk, homogénre gyúrjuk majd kelni hagyjuk 30 percig, lehetőleg meleg helyen.
Egy nagy kerek lapot nyújtunk a tésztából és nyolc cikkelyre osztjuk (majdnem háromszögekre) Vajjal megkenjük és föltekerjük, majd patkó alakúra formázzuk. Így formázva 15 percig pihentetjük.
A pihenőidő letelte után az előmelegített sütőbe tesszük 180 fokon sütjük, úgy, hogy a sütő aljba teszünk egy hőálló tálka vizet. Így gőz lesz a sütőben és jobban följön a tészta. Körülbelül 20 percig sütjük aranybarnára.
Kihűlés után fogyasztjuk. Jó étvágyat:)