2019. már 07.

Rózsás céklás cupcake

írta: blanketta
Rózsás céklás cupcake

Nem vagyok egy tipikus édesszájú de szeretem párosítani a különleges ízeket és színeket:) Ez a süti ízében különleges, de kívül teljesen átlagos:) Vagy mégsem?

53761871_2077530088967070_2616734783870337024_n.jpg

Nézzük mi kell hozzá:

Alapnak a kedvenc muffin receptemet használtam,annyi különbséggel, hogy csepegtettem hozzá egy kis rózsavizet is az illata végett.

A krémhez:

-250 gramm mascarpone krém

-250 gramm tejszín

-két kanál céklapor

-2 kanál édesítő

A krém elkészítése nagyon egyszerű, de fontos a sorrend. A tejszínt lehűtöm és alacsony fokozaton közepes keménységű habbá verem (csak akkor működik a habverés ha hideg a tejszín) majd fokozatosan kanalanként hozzáadom a mascarponét és így habosítom tovább, míg egy remekül szilárduló krémes állagot nem kapok. Ezt ízesíthetem egy kis vaníliával is. A cékla megadja a savasságát és egy kis pikáns ízt, egyre jobban szeretem használni az édességekben, és még egészséges is:)

A muffinokat miután kihűltek megkenem ezzel a krémmel és én díszítésnek pici fondant rózsákat készítettem, majd ehető csillámporral dekoráltam.

A rózsákat egyszerű elkészíteni:

Öt centi körüli köröket szúrunk ki egy formával majd összerakjuk őket kicsit fedésben majd fölcsavarjuk és középen kettévágjuk, összenyomkodjuk lent és a szirmokat szépen kihajtogatjuk.

 

img_20190305_195801.jpg

img_20190305_195826.jpg

img_20190305_195841.jpgimg_20190305_195853.jpgimg_20190305_195922.jpgTetszés szerint elhelyezzük a sütink tetején.

53179319_2077530035633742_6331026500065689600_n.jpg

Szólj hozzá

Desszertek