Rózsás céklás cupcake
Nem vagyok egy tipikus édesszájú de szeretem párosítani a különleges ízeket és színeket:) Ez a süti ízében különleges, de kívül teljesen átlagos:) Vagy mégsem?
Nézzük mi kell hozzá:
Alapnak a kedvenc muffin receptemet használtam,annyi különbséggel, hogy csepegtettem hozzá egy kis rózsavizet is az illata végett.
A krémhez:
-250 gramm mascarpone krém
-250 gramm tejszín
-két kanál céklapor
-2 kanál édesítő
A krém elkészítése nagyon egyszerű, de fontos a sorrend. A tejszínt lehűtöm és alacsony fokozaton közepes keménységű habbá verem (csak akkor működik a habverés ha hideg a tejszín) majd fokozatosan kanalanként hozzáadom a mascarponét és így habosítom tovább, míg egy remekül szilárduló krémes állagot nem kapok. Ezt ízesíthetem egy kis vaníliával is. A cékla megadja a savasságát és egy kis pikáns ízt, egyre jobban szeretem használni az édességekben, és még egészséges is:)
A muffinokat miután kihűltek megkenem ezzel a krémmel és én díszítésnek pici fondant rózsákat készítettem, majd ehető csillámporral dekoráltam.
A rózsákat egyszerű elkészíteni:
Öt centi körüli köröket szúrunk ki egy formával majd összerakjuk őket kicsit fedésben majd fölcsavarjuk és középen kettévágjuk, összenyomkodjuk lent és a szirmokat szépen kihajtogatjuk.
Tetszés szerint elhelyezzük a sütink tetején.