2019. sze 22.

Szőlő gazpacho-frissítő az őszi ebédnél

írta: blanketta
Szőlő gazpacho-frissítő az őszi ebédnél

Nagymamánál Ürömön mindíg rengeteg finom szölő terem és ilyenkor szeptemberben minden fogásban megjelenik ez a finomság.

Ez a leves nagyon hasonlít a paradicsomos társához, de frissebb és üdítőbb és macskajajjra is kíválló.

Ami kell hozzá:

2 csésze szőlő (lehetőleg fehér)

1 körte vagy alma

némi olivaolaj

szikkadt kenyér kb két szelet

só, bors, kakukkfű, olivaolaj

pár csepp citrom

víz

 

71207964_2461804483872960_7912687741991649280_n.jpg

Az összetevőket aprítógépben összeturmixoljuk folyamatosan ízesítve és figyelve, hogy elérjük a megfelelő állagot. Frissen örölt borssal tálaljuk.

Jó étvágyat.

Szólj hozzá

Levesek