Keksz sütőtökkrémmel, rebarbarával és zsályával
Zsálya, zsálya, zsálya, ez a z ügyeletes kedvencem. Imádom a friss, jellegzetes illatát és az aromás enyhén kesernyés ízével nagyon feldobja az ételeket. Most egy édességgel hoztam össze, egy keksszel.
Egy alapkekszet készítettünk:
20 dkg liszt
10 dkg vaj
5 dkg cukor
1 tojás
pár csepp citromlé.
A tojást feltörjük és eldolgozzuk a szoba hőmérsékletű hozzávalókkal és kicsit pihentetjük, addig feltöröljük a tojást a padlóról amit a gyermek melléütött:)
A sütőtököt megsütjük kikaparjuk a belsejét és fölverünk 2 dl tejszínt jó keményre majd beleforgatjuk a sütőtök pürét fahéjjal, szerecsendióval fűszerezzük és egy csipet friss zsályával.
Fél centisre nyújtjuk a tésztát és köröket szaggatunk, 180 fokon kisütjük:)
Amikor kivettem a sütőből alig tudtam lebeszélni a gyermeket a forró sütievésről. De neki volt egy jó ötlete, tegyünk rá a sütőtök pürén kívül még hideg lekvárt az majd lehűti. Ez remek ötletnek bizonyult, mert ízben nagyon jól harmonizál a rebarbara savassága, a zsálya frissességével és a sütőtök édes fűszeres ízével.Tálaláskor friss zsályával megszórjuk.