2019. jan 29.

Göngyölt karaj paprikakrémmel és salátával

írta: blanketta
Göngyölt karaj paprikakrémmel és salátával

Már nagyon tél van és vágyom a finom friss színekre és ízekre. Elegem van a rizs, krumpli köretből. Hát ezt alkottam, remélem nektek is ízleni fog.

Első körben nagyon vékony szeletekre vágom, de tényleg vékony legyen,mert nem klopfoljuk a húst, mert sérülhetnek a rostjai. Olíva olajjal megkenem finoman és sózóm, borsozom. Szintén vékony szeletekre karikázott kolbászt fektetek a szeletekre és fölcsavarom, jó szorosan, majd baconbe tekerem és közepes hőmérsékleten sütöm fedő alatt, hogy ki ne száradjon(kb 160-180 fokon 20 percig).

A paprikát megsütöm, majd lehúzom a héját pürésítem és sóval, borssal csipet rozmaringgal fűszerezem.

A salátához fölvágjuk a kedvenc zöldségeinket és egy mustáros, citromos, olívás, petrezselymes öntetet készítünk hozzá. Én angol zellert, hagymát, répát és főtt édesburgonyát használtam.

A húst fölszeletelve tálalom.

img_20180428_154854.jpg

Jó Étvágyat.

Szólj hozzá

Főételek