2019. okt 22.

sütőtökös gnocci csilivel, zsályával és vajjal

írta: blanketta
sütőtökös gnocci csilivel, zsályával és vajjal

Nem mindig kell hús a jó étkezéshez. Imádom a színes, szagos őszi avart és a színes csodás őszi finomságokat. A sütőtök mára már a kedvenc alapanyagommá vált. 

Hozzávalók:

  • 60 dkg sütőtök
  • 20 dkg liszt
  • 1 db tojássárgája

Nézzük a gnocci hogy készül. Első kőrben megpucoljuk a sütőtököt és felkockázzuk, majd megfőzzük. Kb 20-25 perc alatt. Utána hagyjuk egy kicsit, hogy kigőzölődjön, az a jó ha minél kevesebb víz marad benne. Krumpli nyomóval áttörjük és megvárjuk, míg kihűl. Hozzáütjük a tojást sózzuk és hozzá gyúrjuk a lisztet.

Ne aggódjunk, ha a tészta ragad még óvatosan gyúrjuk és nyújtjuk egy téglalappá és a téglalapból vágjunk csíkokat és onnan formáljuk meg a gnoccikat.

Lobogó sós vízben 3-4 percig főzzük. Leszűrjük. 

Egy serpenyőben vajat olvasztunk, rádobjuk a zsályát a gnoccikat esetleg egy kis diót és parmezánnal és chilivel is átforgatjuk.

Jó étvágyat.74807775_105068650918481_4307284166988267520_n.jpg

Szólj hozzá

Főételek