sütőtökös gnocci csilivel, zsályával és vajjal
Nem mindig kell hús a jó étkezéshez. Imádom a színes, szagos őszi avart és a színes csodás őszi finomságokat. A sütőtök mára már a kedvenc alapanyagommá vált.
Hozzávalók:
- 60 dkg sütőtök
- 20 dkg liszt
- 1 db tojássárgája
Nézzük a gnocci hogy készül. Első kőrben megpucoljuk a sütőtököt és felkockázzuk, majd megfőzzük. Kb 20-25 perc alatt. Utána hagyjuk egy kicsit, hogy kigőzölődjön, az a jó ha minél kevesebb víz marad benne. Krumpli nyomóval áttörjük és megvárjuk, míg kihűl. Hozzáütjük a tojást sózzuk és hozzá gyúrjuk a lisztet.
Ne aggódjunk, ha a tészta ragad még óvatosan gyúrjuk és nyújtjuk egy téglalappá és a téglalapból vágjunk csíkokat és onnan formáljuk meg a gnoccikat.
Lobogó sós vízben 3-4 percig főzzük. Leszűrjük.
Egy serpenyőben vajat olvasztunk, rádobjuk a zsályát a gnoccikat esetleg egy kis diót és parmezánnal és chilivel is átforgatjuk.
Jó étvágyat.