Szicíliai pisztáciatortácska a nehéz hétkezdésre
Én főleg hétvégén dolgozom, így a hétfő lenne a leeresztős napom, de addigra felgyülemlenek a papírmunkák és az emailek, így kell egy adag kitartás, hogy minden munkámat be tudjam fejezni. Ezen a napon egy sziciliai minitortára esett a választás.
Imádom, mert nem túl édes, de karakteres íze remek kiegészítője a délutáni teázásoknak, a krém a maga savanykás íz világával meg egyenesen mennyei, pláne ha felfedezzük benne a romantikusan megbúvó édes titkokat: a kandírozott narancshéjat és citromot.
Nézzük, hogy hogyan is készül.
Hozzávalók:
- 3 db tojás szétválasztva
- 10 dkg cukor
- 5 dkg sótlan, őrölt pisztácia (5 ek)
- 10 dkg finom liszt
- 1 tk sütőpor
A pisztáciát összeaprítom és félreteszem. A tojásfehérjét fölverem a cukorral majd óvatosan hozzá keverem a lisztet a pisztáciát a sütőport és a tojássárgájákat, ha kell egy csipet vanília aromával ízesítem.
Kivajazott formában 180 fokon 15 percig sütöm.
A krémhez 200 gramm mascarponét két kanál cukorral kikeverek és hozzáadok egy-egy marék kandírozott citrom héjat és narancs héjat meg egy marék aprított pisztáciát.
Megkenem vele ott ahol érem és tálalom, egy kis málnamártás jól tud neki állni:)