Modern magyar konyha-krumplileves újragondolva
Fűszeres krumplikrémleves kolbászmorzsával
Ahogy egyre inkább kúszik be a hideg az ablaktáblákon és az ajtó rései között, egyre jobban vágyik a testünk és a lelkünk egy kis meleg levesre. De mi emberek telhetetlenek vagyunk mindig az kell ami nem lehet. Egy meleg levesből is hiányoljuk a friss ízeket.
Gyakran sztereotípiákkal főzunk, közeleg a tél, nincs frissesség csak főtt és agyon melegített alkotóelemek. De ez lehet másképp is, lépjünk ki a komfortzónából és kerekedjünk föl egy közeli nagy áruházba ahol finom zöld fűszerek garmadája vár arra, hogy felhasználjuk és ízesítsük.
Ez a magyar klasszikus burgonyaleves újragondolása klasszikus és friss ízekkel.
Nézzük is:
- kb fél kiló burgonya
- 1 dl tejföl
- pár csepp ecet
-tárkony, kakukkfű, rozmaring, lestyán, babérlevél friss
-só, bors
-egy kevés foghagyma
A krumplit fölkockázzuk egyenlő méretűre, hogy egységesen főjön meg, a főzővizet sózzuk, babérlevelet teszünk bele. Amikor nagyon puhára főtt akkor levesszük a tűzről és borsozzuk és hozzáadjuk a tárkonyt, a kakukkfüvet és a rozmaringot, fokhagymát is melyet előtte apróra morzsoltunk. Botmixerrel az egészet lemixeljük, majd hozzáadjuk a tejfölt (nem rottyantunk még rajta egyet, mert kicsapódhat a tejföl). Ecettel ízesítjük és apróra vágott pirított kolbásszal, azaz kolbászmorzsával tálaljuk.
Jó étvágyat