2018. nov 28.

Modern magyar konyha-krumplileves újragondolva

írta: blanketta
Modern magyar konyha-krumplileves újragondolva

Fűszeres krumplikrémleves kolbászmorzsával

leves.jpg

Ahogy egyre inkább kúszik be a hideg az ablaktáblákon és az ajtó rései között, egyre jobban vágyik a testünk és a lelkünk egy kis meleg levesre. De mi emberek telhetetlenek  vagyunk mindig az kell ami nem lehet. Egy meleg levesből is hiányoljuk a friss ízeket.

Gyakran sztereotípiákkal főzunk, közeleg a tél, nincs frissesség csak főtt és agyon melegített alkotóelemek. De ez lehet másképp is, lépjünk ki a komfortzónából és kerekedjünk föl egy közeli nagy áruházba ahol finom zöld fűszerek garmadája vár arra, hogy felhasználjuk és ízesítsük.

img_20181117_104314.jpg

 

Ez a magyar klasszikus burgonyaleves újragondolása klasszikus és friss ízekkel.

Nézzük is:

- kb fél kiló burgonya

- 1 dl tejföl

- pár csepp ecet

-tárkony, kakukkfű, rozmaring, lestyán, babérlevél friss

-só, bors

-egy kevés foghagyma

A krumplit fölkockázzuk egyenlő méretűre, hogy egységesen főjön meg, a főzővizet sózzuk, babérlevelet teszünk bele. Amikor nagyon puhára főtt akkor levesszük a tűzről és borsozzuk és hozzáadjuk a tárkonyt, a kakukkfüvet és a rozmaringot, fokhagymát is melyet előtte apróra morzsoltunk. Botmixerrel az egészet lemixeljük, majd hozzáadjuk a tejfölt (nem rottyantunk még rajta egyet, mert kicsapódhat a tejföl). Ecettel ízesítjük és apróra vágott pirított kolbásszal, azaz kolbászmorzsával tálaljuk.

Jó étvágyat

 

Szólj hozzá

Levesek