Gasztró ajándék 1-Fűszerolaj
Lassan a szendergő lassú őszből belemásztunk a gyors és hidegen kapkodós télbe, itt a december és ha eddig nem is eszméltünk föl de a hőn áhított békés idegbaj közeleg. Közelegnek a rokonok és az ajándékok kiválasztása is. Ha nem akarjuk a negyvenhetedik boldog karácsonyos dalt a plázákban végighallgatni akkor irány a konyha és keressünk ott megfelelő meglepetést szeretteinknek.
Receptsorozatom első eleme egy nagyon egyszerű kis ajándék, színes, szagos, ízes fűszerolaj.
Nézzük mi is kell hozzá:
- olivaolaj
- friss fűszernövények (kakukkfű, rozmaring, babérlevél...stb)
- szárított gomba
- foghagyma
- színes bors
- aromatizált olaj
- chili paprika
Mindenféle finomság jöhet:)
A fűszernövényeket mielőtt az üvegbe tesszük megtörjük őket, hogy jobban kiengedjék az aromájukat. Szépen elrendezzük az üvegben, majd ráöntjük az olajat. kb 2-3 hét amíg átveszi az aromáját.
Kellemes készülődést.