2019. jan 28.

Citromos-mákos piskótatekercs a jókedv jegyében

írta: blanketta
Citromos-mákos piskótatekercs a jókedv jegyében

Hideg téli napokban vágyunk valami finom, sárga, friss ízre:)

img_20190127_135331_959.jpg

Hát íme:)

A piskótához:

5 tojás

5 evőkanál liszt

5 evőkanál cukor

Se több se kevesebb:) A tojásokat ketté választjuk, a tojásfehérjét fölverjük a cukorral úgy, hogy fokozatosan adjuk hozzá a cukrot. Majd a tojássárgáját egyesével adjuk hozzá majd óvatosan a lisztet. Vaníliával  ízesíthetjük.

Lapos tepsibe öntjük és 180 fokon 15 percig megsütjük. Amikor kész citromlével meglocsoljuk és még melegen föltekerjük, hogy később könnyű legyen vele bánni.

A töltelékhez:

250 gramm mascarpone

100 gramm tejszín

kandírozott citrushéj (narancs, citrom,lime)

50 gramm cukor (ha valakinek kevésbé édes akkor lehet többet is)

A tejszínt fölverjük és hozzákeverjük a többi hozzávalót, ha savanyúbbra szeretnénk tehetünk bele citromlevet pár cseppet vagy kihagyhatjuk a cukrot. Óvatosan megkenjük a piskótalapot és nedves konyharuhán feltekerjük.

A külsejéhez tejszínt fölverünk és darált mákot keverünk bele és bevonjuk vele a roládot, csokoládéval és kandírozott gyümölccsel tálaljuk.

Jó étvágyat:)

 

 

Szólj hozzá

Desszertek