Citromos-mákos piskótatekercs a jókedv jegyében
Hideg téli napokban vágyunk valami finom, sárga, friss ízre:)
Hát íme:)
A piskótához:
5 tojás
5 evőkanál liszt
5 evőkanál cukor
Se több se kevesebb:) A tojásokat ketté választjuk, a tojásfehérjét fölverjük a cukorral úgy, hogy fokozatosan adjuk hozzá a cukrot. Majd a tojássárgáját egyesével adjuk hozzá majd óvatosan a lisztet. Vaníliával ízesíthetjük.
Lapos tepsibe öntjük és 180 fokon 15 percig megsütjük. Amikor kész citromlével meglocsoljuk és még melegen föltekerjük, hogy később könnyű legyen vele bánni.
A töltelékhez:
250 gramm mascarpone
100 gramm tejszín
kandírozott citrushéj (narancs, citrom,lime)
50 gramm cukor (ha valakinek kevésbé édes akkor lehet többet is)
A tejszínt fölverjük és hozzákeverjük a többi hozzávalót, ha savanyúbbra szeretnénk tehetünk bele citromlevet pár cseppet vagy kihagyhatjuk a cukrot. Óvatosan megkenjük a piskótalapot és nedves konyharuhán feltekerjük.
A külsejéhez tejszínt fölverünk és darált mákot keverünk bele és bevonjuk vele a roládot, csokoládéval és kandírozott gyümölccsel tálaljuk.
Jó étvágyat:)